met de steun van

Een dubbele trofee voor het GIVE-project

Over GIVE Geschreven op 15 dec. 2023
Agoria 2

Fier! Het GIVE-project valt dit jaar voor de tweede keer in de prijzen. Op donderdag 7 december ontving meemoo, Vlaams instituut voor het archief van Agoria maar liefst twee prijzen. Het Gecoördineerd Initiatief voor Vlaamse Erfgoeddigitalisering (GIVE) werd uitverkozen tot meest innovatieve in de reeks, en als kers op de taart haalden ze ook de prestigieuze award voor beste eGov project binnen. Da’s een afsluiter van jewelste na twee jaar vol samenwerking, digitalisering, metadataverrijking via artificiële intelligentie (AI), en meer.

Samen met meer dan 175 partners schaarde meemoo zich twee jaar lang achter het vlotter toegankelijk, doorzoekbaar en herbruikbaar maken van een massa aan erfgoedmateriaal door middel van digitalisering en metadataverrijking. In digitale vorm én met extra beschrijvingen, zullen meer mensen op termijn hun weg vinden naar ons Vlaams erfgoed.

Dat ze twee Digital Society Awards binnenhaalden, zet de waarde en het innovatieve kantje van dit grootschalige initiatief mooi in de verf. Maar ook samenwerking was een cruciale factor. Manager digitalisering bij meemoo Loes Nijsmans licht dit toe in rake woorden:

"Ik wil heel graag alle partners bedanken, want zonder hen was dit niet mogelijk geweest. Het zijn er 175 - da’s niet weinig - uit de industriesector, maar ook uit de erfgoed-, cultuur-, IT-sector enzovoort. Zonder hen was dit niet mogelijk geweest."
Default attachment adres en contactgegevens
Default stadsarchief mechelen
Default de singel
Sint-Niklaaskerk Niel-bij-As
Default hoogstraten logo